دیوار کاذب یکی از المانهای پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی و همچنین دکوراسیون شناخته میشود. بسیاری از طراحان دکوراسیون داخلی برای جداسازی یا تقسیم بندی فضای داخلی منازل و محیطهای مختلف از دیوارهای آجری استفاده نمیکنند. استفاده از چنین دیوارهایی میتواند وقت و انرژی طراحان را گرفته و هزینههای زیادی را برای افراد به بار آورد. از طرفی دیگر میتوان گفت امروزه برای دیوارهای جدا کننده، ایدههای بسیار جدیدتری وجود دارد.
با توجه به پیشرفتهایی صورت گرفته در صنعت دکوراسیون، شاهد اضافه شدن ویژگیهای جدیدی به دیوارهای کاذب نیز هستیم. ممکن است در این میان بپرسید که دیوار کاذب چیست؟ و این دیوار چه کاربردی دارد؟ما قصد داریم در این مقاله شما را با دیوار کاذب، کاربردها، انواع مختلف آن و هر آنچه لازم است در این باره بدانید آشنا کنیم.
دیوار کاذب چیست؟
دیوار کاذب یک دیوار جداکننده غیر باربری محسوب میشود. امروزه از این دیوار در بسیاری از منازل برای تقسیم بندی فضای داخلی استفاده میشود. معمولاً دیوارهای کاذب از قابهای فولادی پیش ساخته با مقاطع U و C تشکیل شدهاند و گاهی بر روی آنها پانلهای ام دی اف یا پیویسی نصب میشود. به دیوار کاذب، درایوال نیز گفته میشود. درایوال، دیوار خشکی است که هنگام نصب آن نیازی به استفاده از مصالح تر مثل گچ و سیمان نیست. به واسطه طراحی فوقالعاده دیوارهای کاذب میتوان از آنها به عنوان عایقهای حرارتی و صوتی نیز استفاده کرد. پس از استفاده از دیوار کاذب، امکان دسترسی به تأسیسات مکانیکی و الکتریکی ساختمان آسانتر خواهد بود.
مزایای استفاده از دیوار کاذب
در قسمت قبلی اشاره کردیم که از دیوار کاذب برای تقسیم بندی فضای داخل منازل میتوان استفاده کرد. در واقع این مسئله را میتوان یک مزیت بزرگ محسوب کرد. اما لازم است بدانید که تنها مزیت استفاده از دیوار کاذب برای تقسیم بندی فضای داخل منزل نیست. دیوارهای کاذب نسبت به دیوارهای سنتی، وزن پایینتری دارند و همچنین مقاومت آنها در برابر حوادث طبیعی مثل زلزله بیشتر است. دیوار کاذب میتواند یک عایق مناسب رطوبتی، حرارتی و همچنین صوتی باشد. از دیوار کاذب میتوان برای محیطهای مختلف استفاده کرد. از مزایای دیگر دیوار کاذب میتوان به نصب سریع و آسان آن اشاره کرد.
جالب است بدانید که اگر ساختمان شما دارای ایراد باشد، فارغ از تمامی ایرادها میتوان از دیوار کاذب استفاده کرد. دیوارهای کاذب قابلیت تزیین دارند و شما میتوانید با توجه به سلیقه خود دیوار کاذب را با سنگ رنگ، کاشی، کاغذ دیواری و حتی چوب تزیین کنید. از دیگر مزایای دیوار کاذب میتوان به امکان تغییر یا تعمیر آن اشاره کرد. همچنین لازم به ذکر است که این محصول در ایران تولید میشود و برای نصب آن نیازی به حضور تیم گسترده نیست.
معایب دیوار کاذب
از مهمترین معایب دیوار کاذب میتوان به قیمت نسبتاً بالای آن اشاره کرد. به عقیده بعضی از افراد یکی از مهمترین عیبهای دیوار کاذب، کم دوام بودن آن است. معمولاً این فرضیه مطرح است که با توجه به اینکه این دیوارها وظیفهای در مورد نگه داشتن بار ساختمان به عهده ندارند، با کمترین مواد اولیه ساخته میشوند و دوام کمتری نسبت به دیوارهای اصلی خواهند داشت. از دیگر معایب دیوار کناف یا دیوار کاذب میتوان به آسیبپذیربودن آن در برابر ضربه اشاره کرد؛ بنابراین این دیوار مناسب برای محیطهای ورزشی یا رزمی نیست. دیوار کاذب تنها در مقابل ضربههای استاندارد مقاومت دارد.
لازم به ذکر است که اگر در بین فضای خالی این دیوارها از موادی مثل پشم سنگ و همچنین پلی استایرن استفاده نشود، ممکن است عایق صوتی خوبی برای منزل نباشد. برای افزایش میزان عایق صوتی باید این مواد را در بین فضاهای خالی افزایش داد که میتواند هزینههایی را به دنبال داشته باشد. از دیگر معایب دیوار کاذب میتوان به این مسئله اشاره کرد که برای نصب آن نیاز به یک استادکار ماهر دارید. دیوار کاذب یک گچکاری سنتی نیست که به دنبال بنا باشید و هر بنایی بتواند از پس آن بر بیاید. بروز هرگونه خطا و اشتباهی در نصب دیوار کاذب میتواند نمای دکوراسیون را زشت کرده و حتی ممکن است پس از مدتی دیوار ترک بخورد.
انواع دیوار کاذب
به طور کلی ۴ نوع دیوار کاذب در بازار وجود دارد.
- اولین نوع، دیوار کاذب جدا کننده یا دیوار کاذب لاینینگ است.
- دیوار بعدی، دیوار کاذب پوششی است. این نوع دیوار از جمله دیوارهایی است که در شرایط مختلف قابل اجرا است. با توجه به شرایط مختلف میتوان از پوششهایی مانند pvc و چوب برای آن استفاده کرد.
- نوعی از دیوارهای کاذب دیگر نیز دیوار کاذب آکوستیک است. به طور کلی هر نوع دیوار کاذبی که مجهز به عایق حرارتی و صوتی باشد، میتواند در دستهبندی این دیوارها قرار بگیرد. معمولاً این دیوارها برای سالنهای کنسرت و سینما بیش از سایر موارد استفاده میشوند. میتوان از دیوار کاذب آکوستیک برای منازل نیز استفاده کرد.
- دیوار کاذب دکوراتیو نیز از دیگر دیوارهای کاذب محسوب میشود. همانطور که میدانید هنگام ساخت دیوار در روش سنتی از متریالهایی مثل سیمان، آجر و گچ استفاده میشود. این موارد، متریالهایی هستند که وزن بسیار زیادی دارند و همچنین در برابر زلزله مقاوم نیستند.
دیوارهای سنتی با کوچکترین آسیبی دچار ترک میشوند. با توجه به متریالها و طراحی این دیوارها نمیتوان از لحاظ زیبایی انتظارات بیش از حدی داشت. در واقع به همین دلیل میتوان به جای آن دیوارها، دیوارهای تزیینی را استفاده کرد. دیوار کاذب تزیینی همان دیوار کاذب دکوراتیو است و میتواند در فضاهای مختلفی برای افزایش جذابیت دکوراسیون مورد استفاده قرار بگیرد.
نصب استاندارد دیوار کاذب
نصب دیوارهای کاذب سریع و آسان صورت میگیرد. معمولاً طول دیوارهای کاذب ۸، ۱۰ یا ۱۲ فوت بوده و عرض آنها ۴۸ اینچ محسوب میشود. این قطعات را میتوان با اره یا چاقو برش داد و برای نصب این دیوارها نیاز به ابزارهای زیادی نیست. وجود اتصال دهندههایی مثل پیچ، منگنه و میخ برای نصب دیوار، تقریباً کافی است. با توجه به اینکه ورقههای این دیوار بسیار سبک هستند، میتوان آنها را با چسب به یکدیگر متصل کرد.
قیمت دیوار کاذب
سعی کنید در تهیه دیوار کاذب به کیفیت آن توجه کنید تا در طول زمان دیوار شما دچار افت کیفیت نشود. کیفیت بالا هزینه بالایی نیز میخواهد، ولی دکوراسیون شما ارزش هزینه را دارد. برای استعلام قیمت دیوارهای کاذب باکیفیت، میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
دیدگاه خود را بنویسید