سیلیس، الیاف و سیمان با یکدیگر ترکیب میشوند و در انتها ورقهای فلزی پیش ساختهی سمنت برد را میسازند. انتخاب، نصب و اجرای سمنت برد وابستگی زیادی به شرایط آب و هوایی و کاربری مدنظر هر پروژه دارد. روزبهروز شاهد افزایش تنوع انواع کناف سقف کاذب و مصالح مشابه آن هستیم. یکی از پرکاربردترین مصالح دیزاین، کناف سقف کاذب و سمنت برد محسوب میشود. سمنت برد برای نمای خارجی و حتی داخل ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. برای آشنایی با سمنت برد، باید با سازهها و همچنین نحوه اجرای آن آشنا بود.
اگر شما هم علاقهمند به آشنایی بیشتر با این سازهی پیش ساخته هستید، میتوانید این مقاله را مطالعه کنید. هدف ما از نگارش این مقاله آشناسازی شما با سازههای مورد نیاز سمنت برد و چگونگی اجرای آن است. علاوه بر این میتوانید با تفاوت عمدهی میان آکواپنل و سمنت برداز طریق مقالهی مربوطه آشنا شوید.
سمنت برد چیست؟
سمنت برد یکی از انواع مصالح ساختمانی خشک محسوب میشود که برای نما، قسمتهای داخلی ساختمان و موارد دیگر از جمله پارتیشن بندی مورد استفاده قرار میگیرد؛ مانند کناف سقف کاذب میتوان سمنت برد را نیز برای سقف استفاده کرد. از زیرسازی استاد و رانر برای نصب سمنت برد در سقف و دیوار استفاده میشود. استفاده از سمنت برد برای پوشش ساختمانهایی با سیستم سازه فلزی سبک یکی از بهترین گزینهها محسوب میشود.
زیرسازی فلزی، سازهها و اجرای سمنت برد
قبل از اجرای سمنت برد به زیرسازی آن نیاز است. در نتیجه ابتدا به بررسی زیرسازی با سازههای مورد نیاز پرداخته و گام به گام اجرا و نصب را نیز بررسی میکنیم.
- ابتدا سازههای عمودی که وال پست هستند و از قوطی ۴۰ در ۸۰ تشکیل شدهاند، اجرا میشوند. در این موارد تنها نقاط اتصال سمنت برد تیرهای طبقات محسوب میشود. بار تمام نما به این المانها و سازهها منتقل میشود. به طور کلی اجرای زیرسازیهای فلزی سمنت برد با سایر زیرسازیهای فلزی تفاوتی ندارد.
- در ادامه از قوطی ۴۰ در ۴۰ برای اجرای سازههای افقی استفاده شده که به آنها کمرکش نیز گفته میشود. در این مرحله از سازههایی به نام پروفیل گالوانیزه M و V استفاده میشود.
- با توجه به اینکه پروفیلهای ذکر شده به صورت عمودی قابل اجرا هستند، عناصر افقی باید به فواصل عمودی به اندازه حداکثر ۱۵۰ سانتیمتر بر روی وال پست اجرا شوند. اگر این المان به صورت روگذر نصب شود تراز بودن زیرسازی را فراهم میکند.
- اگر از یک پوشش مناسب بر روی این المانهای افقی و عمودی استفاده شود، میتوان از زنگ زدگی جلوگیری کرد. قبل از نصب این المانها و سازهها بهتر است با استفاده از روغن آنها را چرب و آلودگیها پاک شود. همچنین توصیه میشود از پوشش مناسب ضد زنگ بر روی این سازهها استفاده شود.
- در مرحله بعدی اجرای عایق ضد رطوبت که سیلر نام دارد، در پشت پنلها صورت میگیرد. به طور عمده سمنت برد از سیمان ساخته شده و میتواند با محیط مرطوب سازگاری خوبی داشته باشد؛ ولی وجود الیاف سلولزی در سمنت برد میتواند آن را دچار مشکل کند. در نتیجه نیاز به یک عایق ضد رطوبت وجود دارد. سیلر مخصوص به عنوان یک عایق ضد رطوبت در پشت پنل اصلی قرار گرفته و روی پنل نیز از پرایمر و رنگ استفاده میشود. پرایمر و رنگ استفاده شده بر روی پنل میتواند جذب رطوبت را به حداقل برساند.
- در مرحله بعدی سمنت برد باید برش داده شود. ابتدا اندازهگیریهای لازم انجام شده و سمنت برد به وسیله دستگاه میز برش در ابعاد مشخص برش داده میشود. در صورت عدم وجود دستگاه میز برش میتوان از ارههای دیسکی نجاری نیز استفاده کرد. در نهایت پنلهای سمنت برد با استفاده از پیچ، محکم میشوند. در نظر داشته باشید نمای سمنت برد این امکان را دارد که در سه روش تخت، کرکرهای و مدولار اجرا شود.
نصب سمنت برد به صورت تخت
در روش تخت، صفحات به صورت تخت قرار میگیرند و پروفیلهای گالوانیزه شکلA برای درزبندی استفاده میشوند.
نصب سمنت برد به صورت کرکرهای
در روش اجرایی کرکرهای، صفحات با شیب، دقیقا بر سطح پروفیلهای گالوانیزه قرار میگیرند.
نصب سمنت برد به صورت مدولار
در روش مدولار، صفحات در ابعاد 60 در 120 و 120 در 120 برش داده میشوند و در انتها مانند روش کرکرهای، روی زیرسازی گالوانیزه قرار میگیرند.
روند نصب سمنت برد مانند نصب آکوا پنل نیاز به مهارت و تخصص ویژهای دارد. از آنجایی که سمنت بردها میتوانند در قسمتهای مختلف ساختمان مورد استفاده قرار گیرند، اطلاع داشتن از چگونگی زیرسازی و نصب هر یک از سمنت بردها، موضوعی است که باید تمامی افراد به آن توجه زیادی داشته باشند. بدین منظور به شما پیشنهاد میکنیم برای نصب سمنت برد از افراد متخصص و با تجربه کمک بگیرید.
قیمت سمنت برد
یکی از نکات مورد توجه زمان خرید، قیمت محسوب میشود. علاوه بر قیمت سمنت برد، قیمت سازههای مورد نیاز و سازههای مخصوص سمنت برد نیز میتوانند مورد توجه باشند. برای نصب سمنت برد حتماً باید از سازههای مخصوص خود سمنت برد استفاده شود، در غیر این صورت نصب استاندارد محسوب نمیشود و ممکن است پس از گذشت مدت کوتاهی خرابی به بار بیاید. شما میتوانید برای خرید سمنت و همچنین خرید سازههای سمنت برد به صفحه مربوطه مراجعه کرده و قبل از هر چیزی مشاوره گرفته و ارتباط خود را با کارشناسان برقرار کنید. قیمت سمنت برد، قیمت سازههای مخصوص آن و همچنین قیمت مصالح مختلف از جمله کناف سقف کاذب در قسمت لیست قیمت و صفحات مربوط موجود میباشد.
اگر نگران نصب و اجرای این مصالح هستید، جای نگرانی وجود ندارد. نصب و اجرای سمنت برد توسط استادکار شرکت انجام میشود. علاوه بر موارد ذکر شده، امکان بازدید و کارشناسی از محل توسط کارشناسان شرکت وجود دارد. لازم به ذکر است که برای خدماتی مثل مشاوره، بازدید و کارشناسی از انواع محصولات شرکت و انواع کناف سقف کاذب نیز هزینهای دریافت نشده و این خدمات از جمله خدمات رایگان شرکت محسوب میشوند. شما میتوانید انواع تایلهای سفارشی، مصالح مرتبط با ایجاد سقف کاذب و هرآنچه میتواند محیط اطرافتان را جذابتر کند، از ما بخواهید. در صورت بروز هرگونه سوال، کافیست با کارشناسان ما در تماس باشید.
دیدگاه خود را بنویسید